Integritetspolicy & Cookies

Hur vi hanterar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar Dina personuppgifter, därför behandlar vi dina personuppgifter med största respekt och enligt gällande lagar. Den här policyn beskriver hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.

Tärnsjö Garveri AB (Org.nr. 556474-7797) är personuppgiftsansvariga och behandlingen sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

När du kontaktar oss, prenumererar på nyhetsbrev, skapar eller konto eller genomför en beställning godkänner du våran behandling.

Vad en personuppgift är

Alla uppgifter som kan kopplas till en levande fysisk person är personuppgifter, exempelvis namn, adress, personnummer, e-postadress, telefonnummer, IP-adress, kundnummer.

Vilka personuppgifter vi samlar in

När du blir kund eller handlar av oss samlar vi in uppgifter du själv anger vid registrering eller köp som namn, adress, e-post och telefonnummer samt av oss automatiskt inhämtade eller genererade uppgifter som IP-adress, kundnummer och ordernummer. Dessa samlar vi in för att kunna fullfölja avtalet (exempelvis genomföra betalning och leverans), samt att fullfölja våra rättsliga förpliktelser.

När du tar kontakt med oss behandlar vi de uppgifter du ger oss för att kunna följa upp ärendet.

Hur vi använder personuppgifter

Fullfölja avtal

Vi använder personuppgifter för att fullfölja de avtal vi har ingått, det innebär att vi kan använda dessa uppgifter för att; identifiera kunder, hantera beställningar, betalningar, fakturering, leverans samt för att erbjuda kundtjänst genom att svara på frågor, ta emot synpunkter och hantera reklamationer.

Svara på frågor

Vi använder de uppgifter vi får om en person som inte är kund hör av sig för att exempelvis svara på frågor eller ge information före ett köp.

Marknadsföring

Om du ger ditt samtycke kan vi använda dina uppgifter för att skicka marknadsföring i form E-postutskick om våra produkter och tjänster. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst genom att klicka på avanmälningslänken i e-postutskicken eller kontakta vår kundtjänst.

Vi kommer inte dela dina uppgifter med någon obehörig eller sälja dem till någon.

Hur vi delar personuppgifter

Betalningslösningar

När du handlar i webbutiken delar vi dina uppgifter med Klarna, de kommer samla in uppgifter om dig och dit köp i samband med betalning. Klarna är ansvariga för sin personuppgiftsbehandling. Läs Klarnas villkor för mer information.

Laglig grund: Fullfölja köpavtal.

Fraktbolag / Transporthanterare

När vi skickar varor till dig delar vi de uppgifter som behövs med transportbolag / transporthanterare för att kunna genomföre leveransen.

Laglig grund: Fullfölja köpavtal.

Marknadsföringstjänster

Vi använder en extern tjänst för att göra e-postutskick i marknadsföringssyfte, om du väljer att prenumerera på våra e-postutskick delar vi din e-postadress med de. Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken för att avbryta prenumerationen i ett utskick eller kontakta vår kundtjänst.

Laglig grund: Samtycke.

Besöksstatistik

Vi samlar in information om hur våra besökare använder våran sida för att se hur den används och hur vi kan förbättra den. Det görs med en 3:e-partstjänst och cookies. IP-adresser anonymiseras och vi kan inte se specifika kunders aktiviteter.

Laglig grund: Intresseavvägning.

Inbäddat innehåll

På delar av sidan har vi innehåll från 3:e part inbäddat, exempelvis videoklipp från YouTube och Vimeo eller innehåll från sociala medier. Ursprungssidan kan komma åt sina egna cookies på de sidor deras innehåll är inbäddat. Dem är ansvariga för den data de samlar in och sin personuppgiftsbehandling.

Vi kan även dela dina uppgifter med en potentiell köpare om hela eller delar av verksamheten skulle säljas eller vid en sammanslagning

Så länge sparar vi personuppgifter

Vi lagrar dina uppgifter för dess dokumenterade syften så länge vi har en pågående relation eller en rättslig grund, exempelvis för att vi behöver dem för att fullfölja rättsliga förpliktelser och avtal, erbjuda kundtjänst, eller att du gar gett ditt samtycke.

Vi har löpande rutiner för att rensa uppgifter som inte längre behövs och försöker minska lagringstiden i den mån vi kan.

Om du har gett ditt samtycke hanterar vi dina uppgifter tills dess att du återkallar samtycket.

Som webbutikskund raderas ditt konto efter 3 år sen din senaste inloggning.

Uppgifter som vi behöver för att kunna erbjuda en bra kundtjänst med reklamationer och rådgivning om våra produkter och tjänster samt för att efterleva bokföringslagen lagras i upp till 15 år.

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi har vidtagit lämpliga åtgärder mot förlust, missbruk samt obehörig åtkomst av dina uppgifter. Vi har begränsat tillgången till personuppgifter till dem som behöver behandla personuppgifter. Dem vi delar personuppgifter med behandlar de bara för vår räkning och för de syften vi har angivit.

Vi använder industristandarder för att skydda dina uppgifter i samband med lagring, behandling och överföring , bland annat genom kryptering, hashing och tvåfaktorinloggning.

Du bestämmer över dina personuppgifter

Dina personuppgifter är just dina, därför har du rätt att ta del av de, radera eller rätta ofullständiga, felaktiga, eller irrelevanta uppgifter.

Vissa uppgifter kan du se och ändra själv i webbutiken genom gå till sidan Mitt konto.

Du kan även skicka en skriftlig begäran med:

  • Vilken åtgärd du önskar (utdrag, radering, ändring), specificera så bra du kan för en snabbare hantering.
  • Personnummer
  • Den e-postadress du har använt i din kontakt med oss
  • Underskrift

Skicka din begäran till:
Tärnsjö Garveri AB
Dataskyddsombudet
740 45 Tärnsjö

Vi kommer svara på din begäran med de uppgifter du har begärt eller bekräftelse av radering eller ändring med brev till din folkbokföringsadress. Vi kommer behandla din begäran utan onödigt dröjsmål.

Om du vill avbryta prenumerationen på e-postutskick kan du när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken för att avbryta prenumerationen i ett utskick eller kontakta vår kundtjänst.

Om vi har behandlat dina personuppgifter på ett olagligt sätt har du rätt att begära skadestånd.

Alla uppgifter kan inte alltid raderas. Vissa uppgifter måste vi lagra för att följa lagar exempelvis bokföringslagen, vi måste även lagra vissa uppgifter för att efterfölja avtalen med våra kunder, exempelvis för att kunna hantera reklamationer.

Cookies

Vi använder cookies på vår webbplats, cookies innehåller information som hjälper oss erbjuda bra service till våra kunder och för att förbättra webbsidan. Bara den webbsida som skapat en cookie kan läsa den senare.

Du kan välja om du vill tillåta kakor som inte är nödvändiga för sidans funktion.

Typer av cookies

Det finns permanenta cookies som lagras tills en viss tid löpt ut, dessa cookies lagras som en fil på besökarens enhet och kan exempelvis lagra information mellan besök.

Sessionscookies lagras en kort tid. De raderas automatiskt av webbläsaren, oftast när den avslutas eller du stänger en webbsida.

Cookies från tredje part

Vi har vissa funktioner på sidan som gör det möjligt för tredje part att skriva och läsa cookies. Tredje part är ansvariga gör sin insamling och och behandling av uppgifter, vi har inte tillgång till den data tredje part samlar in.

Vi använder Google Analytics för att samla in information om hur våra besökare använder våran webbplats så vi kan förbättra den och göra den lättare att hitta på. Google Analytics låter oss se insamlad data i ett sammanställt och aggregerat sätt.

Vi har inbäddat innehåll på våran webbplats, videoklipp och innehåll från sociala medier, dem som levererar inbäddat innehåll kan skriva och läsa sina egna cookies.

Lista över cookies

WooCommerce

Functional

Usage

We use WooCommerce for webshop management. Read more

Sharing data

This data is not shared with third parties.

Functional

Name
Expiration
session
Function
Store items in shopping cart
Name
Expiration
session
Function
Store performed actions on the website
Name
Expiration
persistent
Function

Google Analytics

Statistics

Usage

We use Google Analytics for website statistics. Read more

Sharing data

For more information, please read the Google Analytics Privacy Statement.

Statistics

Name
Expiration
2 years
Function
Store and count pageviews
Name
Expiration
1 day
Function
Store and count pageviews

JetPack

Statistics, Functional

Usage

We use JetPack for advertising. Read more

Sharing data

For more information, please read the JetPack Privacy Statement.

Statistics

Name
Expiration
1 year
Function
Store referrer ID's
Name
Expiration
3 days
Function

Functional

Name
Expiration
session
Function
Provide functions across pages

WPML

Functional

Usage

We use WPML for locale management. Read more

Sharing data

This data is not shared with third parties.

Functional

Name
Expiration
1 day
Function
Store language settings

GDPR Cookie Consent

Functional

Usage

We use GDPR Cookie Consent for cookie consent management. Read more

Sharing data

This data is not shared with third parties.

Functional

Name
Expiration
session
Function
Read if cookies can be placed
Name
Expiration
session
Function
Read if cookies can be placed

YouTube

Marketing/Tracking, Functional

Usage

We use YouTube for video display. Read more

Sharing data

For more information, please read the YouTube Privacy Statement.

Marketing/Tracking

Name
Expiration
session
Function
Store location data
Name
Expiration
session
Function
Store and track interaction
Name
Expiration
8 months
Function
Store user preferences

Functional

Name
Expiration
6 months
Function
Provide bandwidth estimations

Instagram

Marketing/Tracking

Usage

We use Instagram for display of recent social posts and/or social share buttons. Read more

Sharing data

For more information, please read the Instagram Privacy Statement.

Marketing/Tracking

Name
Expiration
1 year
Function
Store ad display frequency

Miscellaneous

Purpose pending investigation

Usage

Sharing data

Sharing of data is pending investigation

Purpose pending investigation

Name
_klarna_sdid_ch
Expiration
Function
Name
ku1-vid
Expiration
Function
Name
ku1-sid
Expiration
Function
Name
Expiration
Function
Name
cmplz_choice
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_policy_id
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_functional
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_statistics-anonymous
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_type
Expiration
365 days
Function
Name
store_notice232d1f1005e2ef30b328a6eebf9d55f1
Expiration
Function
Name
cmplz_toggle_data_id_4
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_toggle_data_id_0
Expiration
365 days
Function
Name
cmplzFormValues
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_toggle_data_id_1
Expiration
365 days
Function
Name
cmplzDashboardDefaultsSet
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_layout
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_toggle_data_id_2
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_toggle_data_id_3
Expiration
365 days
Function
Name
wp-api-schema-modelhttps://tarnsjogarveri.com/wp-json/wp/v2/
Expiration
Function
Name
tk_qs
Expiration
Function
Name
wp-api-schema-modelhttps://tarnsjogarveri.com/sv/wp-json/wp/v2/
Expiration
Function
Name
PHPSESSID
Expiration
Function
Name
cmplz_statistics
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_marketing
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_preferences
Expiration
365 days
Function
Name
cmplz_consent_status
Expiration
365 days
Function
Name
_gat_gtag_UA_39909026_3
Expiration
Function
Name
wf-scan-issue-expanded-635
Expiration
Function
Name
jetpack_sso_nonce
Expiration
Function
Name
woocommerce_items_in_cart
Expiration
Function
Name
woocommerce_cart_hash
Expiration
Function
Name
jetpack_sso_original_request
Expiration
Function
Name
wc_cart_created
Expiration
Function
Name
wp-autosave-1
Expiration
Function
Name
explat-last-anon-id
Expiration
Function
Name
explat-last-anon-id-retrieval-time
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_test_experiment
Expiration
Function
Name
wp-saving-post
Expiration
Function
Name
fbv_close_buy_pro_dialog
Expiration
Function
Name
fbv_tree
Expiration
Function
Name
fbv_selected
Expiration
Function
Name
welaunch_current_tab
Expiration
Function
Name
welaunch_current_tab_get
Expiration
Function
Name
welaunch_current_tab_woocommerce_single_variations_options
Expiration
Function
Name
_wcml_dashboard_order_language
Expiration
Function
Name
qm-container-height
Expiration
Function
Name
qm-admin-container-pinned
Expiration
Function
Name
qm-front-container-pinned
Expiration
Function
Name
qm-container-width
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2021_12
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2021_12
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2022_01
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2022_01
Expiration
Function
Name
cmplz_banner-status
Expiration
365 days
Function
Name
wp_lang
Expiration
Function
Name
continueReview
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2022_02
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2022_03
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2022_03
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2022_02
Expiration
Function
Name
cmplz_consented_services
Expiration
365 days
Function
Name
wp-autosave-block-editor-post-8407
Expiration
Function
Name
tablesorter-savesort
Expiration
Function
Name
tusSupport
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2022_04
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2022_04
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2col_2022_05
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_tasklist_progression_headercard_2022_05
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_card
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_stacked
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_card_v2
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_stacked_v2
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_stacked_v3
Expiration
Function
Name
explat-experiment--woocommerce_products_task_layout_card_v3
Expiration
Function
Name
cmplz_consenttype
Expiration
365 days
Function
Name
wf-scan-issue-expanded-909
Expiration
Function
Name
wf-scan-issue-expanded-898
Expiration
Function
Name
WP_PREFERENCES_USER_13
Expiration
Function
Name
WP_PREFERENCES_USER_1
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::search-console::searchanalytics::d9b6587c22f3f55c02df448e5ce0d7d8
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::analytics::report::dd1b7f41f9012e5795b74c34c9a963b0
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::analytics::report::35afef2e0ab279b924390ec7631fa985
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::analytics::report::577699028f60e27b2f62810116951623
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::analytics::report::dcde902b2336c8289b613ea38daad563
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.87.0_modules::analytics::report::fbc19d7fb79ab94535c089cffc524c2d
Expiration
Function
Name
_ga_XT7N8ZW1HQ
Expiration
Function
Name
_gat_gtag_UA_130569087_3
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::analytics::report::58184ff76df6a3505d3cb2f32a11d8db
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::analytics::report::43ce2512b1257873855f6d61a9a019a4
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::search-console::searchanalytics::60d75c2295c655973fc5e7fa987a5412
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::analytics::report::1e1623dabfd28fbcaef3f1c863d441dd
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::analytics::report::7b4ecb28fd5f248920ca2be307181ae6
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.88.0_modules::analytics::report::567bca14994980b78c93757fcf60a16f
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::74ef7fdcc457b505833a5ac852d8025b
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::3744cd3a024c1b02d1723deb02942179
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::9318e0f073ba5b27751ef8b68d607f70
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::eef484fb606d16d67bb850f3b2c9e18d
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::46da6d31af7336cccebeba09d051f799
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::search-console::searchanalytics::29555bc91615f9b0499605f1a512f56b
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::a026fd792114722a199c3af75e9c3966
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::fc7011e5a73a8e485289e6a44c6beccb
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::9e2f55b6b9f4e91cf2b650b8f6ad764c
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::2b78cb2d12960a5cc849c0b8087d4bf1
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::0ade96df345f1ba3d068ae4356bbb9cc
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::3f24fd1c472c01f10d75abcebc1b0acf
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::search-console::searchanalytics::56efa84c1b56cee2dd69bfcd04c4bb1e
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.90.0_modules::analytics::report::f08ba3c5c396f7b84207584e69e170ee
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_cb53a212327ccc3bb5dd4941f047e16e_modules::analytics::report::b58a2b24c14660dd68
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_cb53a212327ccc3bb5dd4941f047e16e_modules::analytics::report::da54d68b5c9be93ae9
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_cb53a212327ccc3bb5dd4941f047e16e_modules::analytics::report::5cddd385de64849515
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_cb53a212327ccc3bb5dd4941f047e16e_modules::search-console::searchanalytics::dba2
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::e1627675648f59ad84
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::5b5d89e702dc293aa3
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::search-console::searchanalytics::e452
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::3982145d28d6e52b5f
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::d44edee0b149124697
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::984fa76947c6b89747
Expiration
Function
Name
googlesitekit_1.93.0_281842d9a6a495138dfa166678992ac8_modules::analytics::report::d69300b3466628d710
Expiration
Function

Surfa privat

Du kan använda din webbläsares inkognito-läge för att surfa mer privat, funktionaliteten kan variera något mellan olika webbläsare men generellt sett så är det ett fönster som inte kommer åt dina befintliga cookies (och därmed inloggningar). Cookies och besökshistorik som genereras under användningen raderas direkt när fönstret stängs. Det gör att det normalt inte lämnas några spår i webbläsaren, det är praktiskt om man exempelvis köper en present eller vill titta på ett videoklipp utan att vara inloggad så man slipper få rekommendationer baserat på det.

Där emot kan nätverkstrafiken fortfarande analyseras av den som administrerar nätverket du är ansluten till, internetleverantören samt sidan du besöker. Läs mer i din webbläsares dokumentation.

Känn dig trygg

Våra kunder är viktiga för oss, därför vill vi att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dig och dina personuppgifter. Vi strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter med respekt och värnar om din personliga integritet.

Om du anser att våran behandling inte går rätt till hör av dig till oss, du kan även klaga hos Datainspektionen som är tillsynsmyndighet för personuppgifter.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra våran integritets- och cookie-policy om nödvändigt för att uppfylla lagkrav, nya tekniska krav eller på grund ändringar som påverkar policyn.

Sidan ändras senast 2021-10-17.